Dania główne

Main Courses
Z pieca / From the oven

Kaszanka na okrągło z pieca podana z musem z jabłek i musztardy
26 zł

Black pudding all around served with apple & mustard mousse

Polędwiczka wieprzowa faszerowana śliwkami podana z sosem rozmarynowym
39 zł

Pork loin filled with plums & served with rosemary sauce

Kurczę faszerowane po polsku chałką i wątróbką
39 zł

Polish style chicken filled with hallah bread & liver

Zapiekana korona z żeber podana na sosie z pieczonej papryki oraz cebuli
42 zł

Baked ribs crown with the sauce, served on the roasted peppers and onions

Elegancka golonka na kapuście
44 zł

Pork shankserved on cabbage

Chrupiące udko z kaczki lakierowane miodem podane z zasmażanymi buraczkami lub czerwoną kapustą
44 zł

Crispy duck in honey served with pan fried beetroots or red cabbage

Z blachy / From the tineplate

Schabowy z kostką podany z ziemniakami tłuczonymi z cebulą i skwarkami
40 zł

Warsaw’s favorite pork chop coated in breadcrumbs served with onion mashed potatoes

Sandacz jak aksamitka w kremowej gorczycy
48 zł

Velvet zander in creamy mustard

Polędwica w tymianku marynowana w dwóch odcinkach podana ze szpinakiem i „masłem pieprznym”
68 zł

Thyme marinated fillet steak in two pieces served with spinach

Zrazy po Warszawsku z kaszą
49 zł

Warsaw style stuffed Rolled pork

Pstrąg w całości pieczony z dodatkiem prażonych migdałów i masełkiem czosnkowym
52 zł

Trout from the tinplate with roasted almond & garlic butter