Przystawki

Starters
Kosz pieczywa podany z pastą z makreli
9 zł

Basket of bread with delicious mackerel paste

Śledzik w oleju z cebulą
16 zł

Classic herring in linen oil & onions

Śledź pod pierzynką
18 zł

Herring under white cover

Domowy pasztet Polki
20 zł

Polka’s homemade paté

Tatar po Polsku
36 zł

Polish steak tartare

Przystawki ciepłe / Hot starters

Wątróbka w gorczycy marynowana podana na prażonych jabłkach z cebulką
18 zł

Goose liver mustard marinated, served with buttered apples & onions

Placki ziemniaczane z kwaśną śmietaną
24 zł

Potato cakes with sour cream

Placki ziemniaczane z kremowym sosem grzybowym
28 zł

Potato latkes with creamy mushroom sauce

Pierogi do syta z okrasą (z mięsem, kapustą i grzybami, z fetą i szpinakiem)
28 zł

Dumplings with meat, cabbage and mushrooms, cheese and spinach

Bigos staropolski, długo, długo warzony, typu szlacheckich, nie wiejskich, podany w chlebie
30 zł

Traditional Polish stew in bread bowl