Menu
O NAS
OFERTA
KONTAKT
KUCHNIA MAGDY GESSLER
Przyjezdni i warszawiacy tęskniący za tradycyjnym polskim jedzeniem, znajdą tu kuszący jego kawałek.
Lato w Polce
SZEF KUCHNI POLECA
Kremowa potrawka z kurek, młodego szpinaku, wędzonego boczku i pomidorach podana na grzance z chałki
45zł
Tradycyjny chłodnik Litewski podany z gotowanym jajem na twardo, obsypany świeżymi ziołami
29zł
Aromatyczna zupa kurkowa z ziemniakami i warzywami korzennymi podana ze świeżym koprem
30zł
Pieczona polędwica z dorsza oblana sosem cytrusowym podana na kremowym risotto ze świeżym bobem, groszkiem cukrowym i chrupiącą botwinką
90zł
Makaron linguine podany ze świeżymi kurkami, młodą cukinią, szpinakiem i mlekiem kokosowym oraz prażonymi wiórkami kokosowymi
49zł
Smak dzieciństwa-makaron świderki z musem truskawkowym, twarogiem i skórką z pomarańczy
28zł
Truskawkowe tiramisu z kremem mascarpone z w towarzystwie mini bez i świeżej mięty
35zł
Menu a'la carte
PRZYSTAWKI
Domowy pasztet Polki z żurawiną i sosem cumberland
37zł
Tatar ze śledzia podany z chrupiącym ogórkiem, jabłkiem, cebulą i koprem z nutą musztardy
37zł
Śledzie pod pierzynką
38zł
Tatar z polędwicy wołowej po polsku
57zł
PRZYSTAWKI CIEPŁE
Wątróbka indycza podana w towarzystwie kruchego jabłka, prażonego pora i cebuli w towarzystwie kremowej śmietany z nutą majeranku
46zł
Placki ziemniaczane z kremowym sosem grzybowym*
46zł
Placki ziemniaczane z kwaśną śmietaną*
41zł
Pierogi ręcznie lepione z okrasą (z mięsem, kapustą i grzybami*, z fetą i szpinakiem*)
42zł
Bigos staropolski, długo, długo warzony, typu szlacheckich, nie wiejskich
46zł
ZUPY
Domowy rosół
26zł
Pomidorowa domowa*
28zł
Z Frankfurtu do Żuru; żur domowy z jajkiem i wędzoną kiełbaską
30zł
Tradycyjne Flaki wołowe lekko pikantne
33zł
SAŁATY
Sałatka góralska w żurawinowym vinegret, podana z wędzonym serem na grzankach, marynowaną gruszką i chrupiącym boczkiem
42zł
Ceasar smaczna klasyczna z kurczakiem, grzankami, jajkiem i sosem
48zł
Mieszane sałaty w dressingu balsamicznym z marynowanym burakiem, orzechami i gorącym plastrem koziego sera*
49zł
DANIA GŁÓWNE
Duszone w sosie pomidorowym gęsie pipki z warzywami, podane z kuskusem gigantem
59zł
Polędwiczka wieprzowa marynowana w świeżym majeranku podana z aksamitnym sosem truflowym, kopytkami i chrupiącą fasolką szparagową
69zł
Pachnąca tymiankiem golonka z indyka podana z ratatouille warzywnym i ziemniakami
63zł
Schabowy z kostką podany na puree ziemniaczanym z boczkiem i cebulą w towarzystwie kapusty zasmażanej
63zł
Żeberka BBQ pieczone, podane z ziemniakiem z masłem ziołowym w towarzystwie chrupiącej surówki z czerwonej kapusty
79zł
Pstrąg patroszony w złocistej panierce podany z ziemniakami w mundurkach w emulsji maślanej oraz z surówką z marchwi z nutą świeżej kolendry
78zł
Zrazy wołowe podane z kaszą gryczaną, zasmażanymi buraczkami i sosem demi glace
79zł
Pieczona golonka wieprzowa podana z zasmażaną białą kapustą i ziemniakami po polsku w towarzystwie chrzanu i musztardy
78zł
Łosoś z pieca podany z pieczonym pomidorem, cukinią i ziemniakiem w sosie z suszonych pomidorów i szpinakiem
81zł
Pieczone udo z kaczki w towarzystwie zasmażanych buraczków, domowych klusek śląskich i sosu wiśniowego
85zł
Stek z rostbefu ułożony na warzywnym julienne w towarzystwie pieczonego batata i sosu pieprzowego
109zł
DODATKI
Buraczki zasmażane z nutą chrzanu*
12zł
Ogórki kiszone w bukiecie z tymiankiem*
12zł
Sałata mieszana*
12zł
Ziemniaki po Polsku*
12zł
DESERY
Lody waniliowe własnego wyrobu z owocami sezonowymi i bitą śmietaną*
29zł
Szarlotka na gorąco podana z lodami waniliowymi i bitą śmietaną*
30zł
W-Z tka warszawska z konfiturą z róży*
30zł
Beza podana z bitą śmietaną w towarzystwie emulsji wiśniowej*
33zł
* danie wegetariańskie