Menu
O NAS
OFERTA
AKTUALNOŚCI
KONTAKT
KUCHNIA MAGDY GESSLER
Przyjezdni i warszawiacy tęskniący za tradycyjnym polskim jedzeniem, znajdą tu kuszący jego kawałek.
PRZYSTAWKI
Domowy pasztet Polki z żurawiną i sosem cumberland
29zł
Tatar ze śledzia podany z chrupiącym ogórkiem, jabłkiem, cebulą i koprem z nutą musztardy
29zł
Śledzie pod pierzynką
33zł
Tatar z polędwicy wołowej po polsku
49zł
PRZYSTAWKI CIEPŁE
Wątróbka indycza podana w towarzystwie kruchego jabłka, prażonego pora i cebuli w towarzystwie kremowej śmietany z nutą majeranku
37zł
Placki ziemniaczane z kremowym sosem grzybowym*
39zł
Placki ziemniaczane z kwaśną śmietaną*
35zł
Pierogi ręcznie lepione z okrasą (z mięsem, kapustą i grzybami*, z fetą i szpinakiem*)
36zł
Bigos staropolski, długo, długo warzony, typu szlacheckich, nie wiejskich, podany w chlebie
39zł
ZUPY
Domowy rosół
17zł
Pomidorowa domowa*
20zł
Z Frankfurtu do Żuru; żur domowy z jajkiem i wędzoną kiełbaską
26zł
Tradycyjne Flaki wołowe lekko pikantne
26zł
SAŁATY
Sałatka góralska w żurawinowym vinegret, podana z wędzonym serem na grzankach, marynowaną gruszką i chrupiącym boczkiem
38zł
Ceasar smaczna klasyczna z kurczakiem, grzankami, jajkiem i sosem
40zł
Mieszane sałaty w dressingu balsamicznym z marynowanym burakiem, orzechami i gorącym plastrem koziego sera*
44zł
DANIA GŁÓWNE
Duszone w sosie pomidorowym gęsie pipki z warzywami i boczniakiem podane z kuskusem gigantem
49zł
Polędwiczka wieprzowa marynowana w świeżym majeranku podana z aksamitnym sosem truflowym, kopytkami i chrupiącą fasolką szparagową
59zł
Pachnąca tymiankiem golonka z indyka podana z ratatouille warzywnym i ziemniakami
59zł
Schabowy z kostką podany na puree ziemniaczanym z boczkiem i cebulą w towarzystwie duszonych pieczarek w sosie własnym ze świeżym koprem
59zł
Żeberka BBQ pieczone, podane z ziemniakiem z masłem ziołowym w towarzystwie chrupiącej surówki z czerwonej kapusty
65zł
Pstrąg patroszony w złocistej panierce podany z ziemniakami w mundurkach w emulsji maślanej oraz z surówką z marchwi z nutą świeżej kolendry
65zł
Zraz po warszawsku z wędzoną słoniną, cebulą, marchwią i korniszonem podane z pyzą drożdżową w sosie myśliwskim
65zł
Pieczona golonka wieprzowa podana na puree z grochu, zasmażaną białą kapustą z chrupiącym boczkiem w towarzystwie chrzanu i musztardy
69zł
Łosoś z pieca podany z pieczonym pomidorem, cukinią i ziemniakiem w sosie z suszonych pomidorów i szpinakiem
69zł
Pieczone udo z kaczki w towarzystwie zasmażanych buraczków, domowych klusek śląskich i sosu wiśniowego
75zł
Stek z rostbefu ułożony na warzywnym julienne w towarzystwie pieczonego batata i sosu pieprzowego
89zł
DODATKI
Buraczki zasmażane z nutą chrzanu*
10zł
Ogórki kiszone w bukiecie z tymiankiem*
10zł
Sałata mieszana*
10zł
Ziemniaki po Polsku*
10zł
DESERY
Lody waniliowe własnego wyrobu z owocami sezonowymi i bitą śmietaną*
22zł
Szarlotka na gorąco podana z lodami waniliowymi i bitą śmietaną*
24zł
W-Z tka warszawska z konfiturą z róży*
24zł
Beza podana z bitą śmietaną w towarzystwie emulsji wiśniowej*
24zł
* danie wegetariańskie